Demontaż bębenka stacyjki O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan_wilc
    Classic
    • 2008
    • 39

A ktos bawil sie doposazenie w gniazdo 230V?
  • phrix
    L&K
    • 2007
    • 1000
    • Audi
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Koledzy potrzebuje zdemontować bębenek stacyjki w O1, TDI 1998. Może ktoś opisać jak podejść do tematu.

Muszę wymienić sam wkład ( bębenek do którego wchodzi kluczyk) najlepiej bez demontażu całej stacyjki, jest to wykonalne ?? Wyszukiwarka i Google niewiele pomogły.

PS: Problem polega na tym, że nie zawsze po wyciągnięciu kluczyka odcinane jest napięcie na radiu. Zakładam, że wyrobiła się jakaś zapadka.
    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

Re: Demontaż bębenka stacyjki O1

Zamieszczone przez phrix
      Koledzy potrzebuje zdemontować bębenek stacyjki w O1, TDI 1998. Może ktoś opisać jak podejść do tematu.

Muszę wymienić sam wkład ( bębenek do którego wchodzi kluczyk) najlepiej bez demontażu całej stacyjki, jest to wykonalne ?? Wyszukiwarka i Google niewiele pomogły.

PS: Problem polega na tym, że nie zawsze po wyciągnięciu kluczyka odcinane jest napięcie na radiu. Zakładam, że wyrobiła się jakaś zapadka.
      Ja tak mam i jestem z tego zadowolony bo nie muszę pamiętać o wyłączeniu radia. To nie jest wina stacyjki :P
      TTTM :szeroki_usmiech
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3773
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Stacyjka-bębenek to jedna część. A druga to kostka elektryczna w dolnej części kpl. stacyjki.
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zdjęcie pożyczone od kolegi Keliopis z forum

Chodzi o demontaż elementu 3 - bębenek do którego wchodzi kluczyk. Wiem, że w Audi jest z tym troche kombinacji ponieważ należy nawiercać śruby itp, pytanie jak to wygląda w skodzie.

To nie jest wina stacyjki
          Akurat tutaj nie chodzi mi o podłączenie radia. Napięcie po przekręceniu stacyjki powinno być odcinane po wyjęciu kluczyka a nie zawsze to działa.

Stacyjka-bębenek to jedna część. A druga to kostka elektryczna w dolnej części kpl. stacyjki.
          Za brak wyłączania prądu po stacyje odpowiada kostka ?? U mnie po wyjęciu kluczyka było zawsze słychać mechaniczne cyk, teraz zdarza się że "cyku" przy wyjmowaniu kluczyka nie ma i wtedy pozostaje prąd na radiu.
          Załączone pliki
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Krzycho-63
            Rider
            • 2007
            • 628
            • Superb II (3T4)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Od strony kluczyka,z boku bębenka masz otworek.Włóż w otworek kawałek sztywnego drucika(spinacz),obróć kluczyk do pozycji 1 i pociągnij.Pętla immo jest razem z bębenkiem.
            Skoda Superb II Ambition
            2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• phrix
              L&K
              • 2007
              • 1000
              • Audi
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dziękuję Krzycho-63, o to mi chodziło. (pomógł poleciało) Jeszcze takie pytanie podczas wsadzania nowego bębenka rozumiem, że robimy to na wcisk w pozycji 1.

PS: Przy wymianie należy zwrócić na coś uwagę, zablokować itp, czy jest to na zasadzie wyjmij stare zamontuj nowe. Za pomoc będę, bardzo wdzięczny Pastylkę ze starego kluczyka przykleję do nowego.

_

Komentarz

Pracuję...